Over ons als Academie

Topstad – MaiFlex Academie is gespecialiseerd in e-learning voor gemeenten en de lokale overheid met het doel opleiden van deelnemers en medewerkers voor het sociaal domein.

Na het afronden van de opleiding bieden wij de deelnemers de mogelijkheid voor een werkstageplek bij een gemeente of te detacheren bij onze opdrachtgevers in het sociaal domein.

Dit maakt ons een gewaardeerde partner voor gemeenten en maatschappelijke organisaties. Wij bieden kennis, capaciteit, advies en projectmatige oplossingen.

Ons landelijk cursusaanbod

De individuele deelnemer kan bij ons terecht voor een groot aanbod aan cursussen en opleidingen. Kenmerkend voor ons aanbod is de nieuwe leercultuur en manier van leren en ontwikkelen via e-learning.

Onze e-learning is opgebouwd met een didactisch model.

 • Modules van maximaal 20 minuten
 • Opbouw modules: casus - interactieve lesstof - quizvragen
 • Lesstof opgebouwd uit eindtermen, gekoppeld aan leerproces
 • E-learning in te zetten als zelfstandige leer- en ontwikkel vorm
 • In te zetten als ondersteuning van klassikaal- of werkplekleren

In onze catalogus vindt u een beschrijving van de domein specifieke trainingen uit het Sociaal Domein. Voor het sociaal domein zijn er meerdere leerlijnen ontwikkeld en het aanbod groeit verder.

De e-learningcursussen van ons zijn van hoogstaande kwaliteit en opgebouwd conform een beproefd didactisch model. Het didactisch model van de e-learning is gebaseerd op het principe dat herhaling de kracht van leren is en dat het leren op tijd en vanuit intrinsieke motivatie plaatsvindt. Dit betekent dat leren leuk moet zijn, speels en met humor. Ook moet het leren aansluiten bij de situatie van de medewerker. Ten slotte zijn feedback en reflectie belangrijke factoren voor de intrinsieke motivatie van medewerkers om te leren 

 De e-learning van ons wordt modulair ontwikkeld met modules van 20 tot 25 minuten (rekening houdend met de aandachtsspanne van de medewerker) volgens het didactisch model inclusief casus, interactieve lesstof en kennistoetsen.

SOCIAAL DOMEIN

Nieuw! E-learning voor het sociaal domein. 

Gemeenten hebben een belangrijke rol in de uitvoering van het sociaal domein; ze zijn het eerste aanspreekpunt voor mensen die hulp nodig hebben. Voldoende kennis over de regels en taken is essentieel voor een goede uitvoering. Breng de kennis van medewerkers op peil met de digitale leerlijn Participatiewet (14 e-learningmodules), de e-learningcursus Voorliggende voorzieningen (4 modules) of de leerlijn Schuldhulpverlening (11 modules).

Totaal pakket KOSTEN OPLEIDINGEN SOCIAALDOMEIN

Wij hanteren een totaalpakket voor onze opleidingen en dat is een extra service van Topstad-Maiflex. Vanwege onze totale dienstverlening voor het sociaaldomein zijn wij ook uniek in Nederland.

Wat houdt onze totale dienstverlening in

 • Opleiding online/e-learning
 • Regelen van een praktijkstage en coaching
 • Inspanningsplicht: begeleiden en bemiddelen voor een vaste of tijdelijke dienstverband

Tijdens de opleiding gaan wij ons inspannen de gemotiveerde deelnemers een werkstage van max 2 maanden aan te bieden bij een gemeente uit het netwerk van Topstad-Maiflex. Gedurende stageperiode heeft de deelnemers een wekelijkse online training en worden ze tevens intensief begeleidt.

Werken

Na het succesvol afronden van het traject krijgen de deelnemers de mogelijkheid om bemiddeld te worden via Topstad-Maiflex

Bagage deelnemer

 • Opleiding: minimaal MBO SJD/HBO sjd/HBO niveau
 • Herintreders vanuit sociaal domein/affiniteit of enkele jaren aantoonbare werkervaring hebben in het sociaaldomein en de kennis van  participatiewet
 • communicatief vaardig en klantgericht
 • fulltime beschikbaar
 • flexibel ingesteld,  verantwoordelijk en zelf-reflecterend